Fick en kommentar i förrgår:
(Första frågan svarade jag på HÄR)
Som svar på din första fråga så kan jag ta upp några ganska vanliga japanska efterätter:
Dango - En japansk sötsak som är gjort på rismjöl. Oftast så serverad 3-4 dangos på ett grillspett!
Anmitsu - En populär sötsak i Japan som är gjord på
agargelé, kokta ärtor, söt
azukibönpasta,
mochi, persikohalvor, sockerlag och is som allt serveras i en skål.
Wagashi - Ett vackert japanskt bakverk som för det mesta innehåller ingredienser från olika plantor som till exempel akuzi-bönpasta, frukt eller
mochi.
Körsbärsblomningen i Japan
Körsbärsblomningen brukar firas när det ny skolåret inleds den 1 april. Under denna tid när de vackra blekrosa blommorna slår ut är mycket betydelsefull för japanerna. De symboliserar livets obeständighet samtidigt som många förknippar dem med en ny start.
Men det är inte bara en symbol utan även en stor folkfest som firas i hela landet. Japanerna brukar fira detta genom att ha picknick med mat och dryck i parker och på platser där blomningen sker.
Mitzumi
1 juni 2013 12:24
Tack för svaren! ^.^
Finns det nån japansk efterrätt som är gjord på lite vanligare råvaror. Jag menar, rismjöl och socker finns ju i många mataffärer, medans mochi och azukibönpasta lär vara nästan omöjligt att få tag på. Jag skulle nämligen gjärna testa att göra någon japansk sötsak, men det är svårt utan varken recept eller rätt ingridigenser...
furukawa
1 juni 2013 13:39
Jag kan se om jag hittar något recept på internet och lägga ut det här ^_^
Innozence
1 juni 2013 22:08
Dango, haha!
Kollar på Clannad och älskar den och i slutet sjunger de "dango är en stor familj och håller varandra i handen så det blir en stor ring", typ!
Men vet du om Dango är gott?
http://yohiolove.bloggplatsen.se
furukawa
2 juni 2013 14:28
Ah jag vet! :'D
Jag visste faktiskt inte att dango var en japansk efterrätt när jag kollade på Clannad! cx
Jag har aldrig smakat det så jag vet inte! Men har hört vissa som har sagt att de gillar det :3